Tots els Llibres del Simposi Casteller

Els llibres del Simposi Casteller es publiquen a partir dels temes tractats a les conferències del Simposi Casteller, un esdeveniment de temàtica castellera que se celebra anualment des de l’any 2011 a Valls.

Publicacions del Simposi Casteller

Cadascun dels llibres del Simposi Casteller recull els continguts tractats a les diverses edicions del simposi, la millor manera d’accedir a tots aquests coneixements sobre el món casteller.

I Simposi Casteller

I Simposi Casteller: L’univers casteller, avui

El primer Simposi Casteller va analitzar l’equilibri entre la tradició i l’evolució, la relació dels mitjans de comunicació amb el fet casteller i la internacionalització dels castells.

II Simposi Casteller

II Simposi Casteller: Castells: entre el patrimoni i l’esport

El segon Simposi Casteller va tractar sobre l’equilibri entre esport i patrimoni de l’activitat castellera, i l’evolució cap a noves construccions castelleres.

3r Simposi Casteller

III Simposi Casteller: La Dona i l’economia al món casteller

Al tercer Simposi Casteller es va analitzar el paper de la dona al món dels castells, així com els reptes plantejats per al finançament de les entitats castelleres.

4t Simposi Casteller

IV Simposi Casteller: La Canalla Castellera i el Sobiranisme a les Colles

Al quart Simposi Casteller es va tractar el paper de la canalla com a part essencial de les colles i la relació dels castells amb el sobiranisme i el procés que travessa Catalunya.

5è Simposi Casteller

V Simposi Casteller: Castells, Immigració i Concurs

El cinquè Simposi Casteller va analitzar el paper que ha tingut i té la immigració al món casteller així com el nou format del Concurs de Castells de Tarragona.

6è Simposi Casteller

VI Simposi Casteller: Durada de les actuacions i impacte econòmic

El sisè Simposi Casteller va tractar la durada de les actuacions castelleres i l’impacte econòmic i social dels equipaments i programes culturals.

7è Simposi Casteller

VII Simposi Casteller: Drets d’imatge i assaigs castellers

Al setè Simposi Casteller es van analitzar els drets d’imatge de les actuacions castelleres, així com les noves dinàmiques d’assaig implementades per diverses colles.

8è Simposi Casteller

VIII Simposi Casteller: Lideratge i valors castellers

El vuitè Simposi Casteller va tractar els valors del fet casteller i el lideratge exercit per la figura del cap de colla en relació amb altres entitats culturals i festives.

9è Simposi Casteller

IX Simposi Casteller: Tècnica folrada o neta i models periodístics

El novè Simposi Casteller va analitzar la dificultat tècnica dels castells amb folre i manilles envers les construccions netes i els diferents models periodístics.

La mítica Santa Úrsula d'abans de la pandèmia (Cultura castellera entre Simposis)

La mítica Santa Úrsula d’abans de la pandèmia (Cultura castellera entre Simposis)

Aquest llibre analitza la consecució del tres de nou sense folre per part de les dues colles vallenques en la Diada de Santa Úrsula de 2019.

Altres llibres castellers

A banda de les publicacions del Simposi Casteller, també et pot interessar la col·lecció de l’Enciclopèdia Castellera, una àmplia selecció de llibres de temàtica castellera i una tria de contes sobre els castells per a la canalla.

Més idees de Regals Originals