Els 26 millors Llibres Castellers!

Selecció de llibres castellers sobre diferents aspectes d’aquesta tradició, sobre el fet casteller en general o sobre colles castelleres. Aquests llibres són ideals per introduir-se al món dels castells, per saber-ne més i per ampliar la biblioteca castellera!

Llibres sobre els castells

Recull de llibres castellers sobre la tradició dels castells i la seva història.

Quarts de Nou

Quarts de Nou: Tot el que cal saber del món casteller

Llibre de Raquel Sans i Patrícia Martínez, de l’equip del programa Quarts de Nou de TV3, amb epíleg d’Elisabet Carnicé, per capbussar-se en l’apassionant món dels castells.

Pit i amunt! Benet Iñigo

Pit i amunt!

Llibre del periodista de RAC1, i casteller, Benet Iñigo, que transmet els sentiments i sensacions que es produeixen fent Castells, des de dins. Una molt bona manera d’aprendre-ho tot sobre el fet casteller i d’introduir-se en aquest món.

Els orígens del fet casteller del segle XVIII al 1849

Els orígens del fet casteller: Del Ball de Valencians als Xiquets de Valls

Aquest llibre és el resultat d’una investigació sobre l’origen dels castells en el període que va del segle XVIII fins a l’any 1849.

Breu història dels Castells i la Muixeranga als Països Catalans

Breu història dels Castells i la Muixeranga als Països Catalans

La Muixeranga és l’origen dels Castells al Principat. Aquest llibre segueix els valencians que entre els segles XVII i XIX van exportar-la fora del País Valencià.

L'origen dels castells

L’origen dels castells: Anàlisi tècnica i històrica

Aquest llibre ressegueix la història del ball de valencians, i descriu i compara els castells, amb el ball de valencians, les muixerangues actuals, les moixigangues i, fins i tot, els acròbates del Magreb.

El Toc de Castells: història i històries d'una música

El Toc de Castells: Història i històries d’una música

Aproximació al món dels castells a través de la seva música: el Toc de Castells i les músiques que l’acompanyen. Inclou un CD per poder-les escoltar.

25 Edicions del Concurs de Castells de Tarragona

25 Edicions del Concurs de Castells de Tarragona

Aquest llibre analitza l’evolució del Concurs de Castells des de 1932, a partir d’una exhaustiva investigació i el testimoni dels protagonistes, amb el complement d’un extens material gràfic.

Bastoners, castellers i altres construccions humanes

Bastoners, castellers i altres construccions humanes

Sisè volum de la col·lecció Grups Festius de Barcelona dedicat als bastoners i els grups de construccions humanes (castellers, falcons i moixiganga).

Castells: una història d'èxit

Castells: una història d’èxit

Aquest llibre analitza les claus de l’escIat dels castells en els últims anys, que han fet una ascensió meteòrica.

Geni casteller

Geni casteller

Recull dels principals articles d’investigació castellera que Lluís Solsona ha publicat en diferents revistes de temàtica castellera al llarg dels anys.

Castellers

Castellers

Edició divulgativa del fet casteller, amb un repàs a la seva història, les parts del castell, les colles, la temporada, diccionari…

Pau Casals i els Castells: dos sentiments catalans

Pau Casals i els Castells

Sabies que Pau Casals era un aficionat als Castells i que n’havia fet de petit? Biografia del músic i història dels Nens del Vendrell i dels Castells.

El Periodisme Casteller

El Periodisme Casteller: Un cas d’identitat

Llibre de Guillermo Soler que estudia la història i evolució del Periodisme Casteller i dels mitjans de comunicació que n’han fet cròniques.

Lo tres de nou: Quadret de costums de Valls

Lo tres de nou: Quadret de costums de Valls

Reedició de l’obreta de teatre publicada per primera vegada el 1902 a Valls. Edició revisada i fixada amb criteris filològics per Xavier Brotons.

Castellers

Castellers

Els castells són una tradició catalana que desperta passions. Les magnífiques imatges d’aquest llibre mostren tota la força i bellesa plàstica del món casteller.

Els castellers (català fàcil)

Els castellers (Català fàcil)

Llibre sobre la història i la tradició dels castells, que forma part de la col·lecció “Català fàcil”, per a aprenents de català de nivell avançat.

Castells y Castellers

Castells y Castellers. Una voluntad colectiva 

Recorregut per la història dels Castells des dels seus orígens fins a l’actualitat. Inclou fotografies que permeten viure una jornada castellera. En castellà.

Castells. Torres humanas: Tocando el cielo con la mano

Castells. Torres humanas: Tocando el cielo con la mano

Aquest llibre ofereix les claus per conèixer i gaudir d’aquestes efímeres i fantàstiques construccions. En castellà.

Llibres sobre colles castelleres

Tria de llibres castellers que tracten la història de diverses colles castelleres, actuals i desaparegudes.

Els antics Torraires de Montblanc

Els antics Torraires de Montblanc

Llibre sobre l’antiga colla dels Torraires de Montblanc, del segle XIX, que al llarg dels seus gairebé 50 anys d’existència van assolir els castells de vuit bàsics i el pilar de 6.

Castellers de Barcelona: 35 anys

Castellers de Barcelona: 35 anys

Llibre publicat l’any 2004 amb motiu del 35è aniversari dels Castellers de Barcelona. L’obra repassa la història de la colla i dels castells a la ciutat des de mitjan segle XIX.

Els Xiquets de Valls durant el primer Franquisme: 1939 - 1960

Els Xiquets de Valls i el primer Franquisme

Història dels Xiquets de Valls durant el primer Franquisme, entre els anys 1939 i 1960, a partir de fonts contrastades, que permeten entendre el que són avui els Xiquets.

Els Castellers de Tarragona 1926-2006

Els Castellers de Tarragona 1926-2006

Anàlisi de la transformació del món casteller a Tarragona i Catalunya, a través dels testimonis de generacions de castellers i d’un gran nombre de documents gràfics.

Pas a pas, pis a pis: Capgrossos de Mataró 1996-2005

Pas a pas, pis a pis: Capgrossos de Mataró 1996-2005

Història dels primers 10 anys dels Capgrossos de Mataró, recollint els esdeveniments, tècnics i socials, que defineixen la seva trajectòria.

Castellers de Cornellà: 10 anys (1991 - 2001)

Castellers de Cornellà: 10 anys (1991 – 2001)

Aquest llibre recull la història i les interioritats dels primers 10 anys de la colla de Castellers de Cornellà, amb vivències i opinions de presidents i caps de colla.

Torredembarra: Tres segles de castells

Torredembarra: Tres segles de castells

Torredembarra és una plaça castellera amb molta història. Ja va gaudir de colla pròpia entre 1889 i 1905, i l’any 1975 va veure néixer els Nois de la Torre.

Els altres Xiquets de Valls: l'exemple de l'Espluga de Francolí

Els altres Xiquets de Valls: l’exemple de l’Espluga de Francolí

Història de fins a 38 poblacions on es van plantar castells al segle XIX i inicis del XX, i dels Xiquets de l’Espluga de Francolí.

Més llibres castellers

Si t’interessen els llibres sobre castells, tenim altres pàgines amb més llibres castellers, com contes i llibres infantils sobre els castells, l’Enciclopèdia Castellera i les publicacions del Simposi Casteller.

Més idees de Regals Originals