Enciclopèdia Castellera: Aprèn-ho tot dels castells!

La col·lecció de llibres de l’Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània Edicions, aborda amb una gran profunditat tots els aspectes relacionats amb la tradició dels castells.

Volums de l’Enciclopèdia Castellera

En aquests moments la col·lecció consta de set volums, que s’han anat publicant des de l’any 2018 fins al febrer de 2022, quan ha aparegut el setè i darrer volum, fins al moment. Cadascun dels volums d’aquesta col·lecció tenen un acabat de luxe, amb tapa dura.

Enciclopèdia Castellera 1

Enciclopèdia Castellera Vol. 1. Història I: Dels Antecedents al 1939

Volum dedicat a la primera part de la història dels castells, des dels seus antecedents i orígens fins al final de la Guerra Civil.

Enciclopèdia Castellera 2

Enciclopèdia Castellera Vol. 2. Història II: Del 1939 al 2016

Aquest volum analitza la història dels castells des del final de la Guerra Civil espanyola fins a la temporada del 2016.

Enciclopèdia Castellera 3

Enciclopèdia Castellera Vol. 3. Tècnica i ciència

Aquest volum té un capítol dedicat a la tècnica, on aclareix conceptes bàsics o canvis al llarg de la història, i un altre que està dedicat als aspectes més científics dels castells.

Enciclopèdia Castellera 4

Enciclopèdia Castellera Vol. 4. Antropologia i sociologia

Aquest volum tracta l’activitat i el funcionament de les colles castelleres i aplega reflexions teòriques sobre la dimensió cívica i cultural dels castells.

Enciclopèdia Castellera 5

Enciclopèdia Castellera Vol. 5. La projecció dels castells. Les altres torres humanes

Tracta la projecció dels castells, altres torres humanes d’arreu, les colles universitàries, el periodisme casteller i la inclusió com a Patrimoni de la Humanitat.

Enciclopèdia Castellera 6

Enciclopèdia Castellera Vol. 6. Miscel·lània

El volum tracta de la relació que tenen els castells amb diverses disciplines: art, fotografia, cinema, música, literatura, llengua i política. També inclou un apartat sobre el Museu Casteller i bibliografia castellera.

Volum 7 de l'Enciclopèdia Castellera

Enciclopèdia Castellera Vol. 7. Diccionari biogràfic: Dels inicis a l’any 2000

El setè volum aborda la publicació d’un diccionari, de més de 400 entrades, que recull la vida i obra de castellers, afeccionats, mecenes, activistes culturals…

Altres llibres sobre castells

A banda dels volums de l’Enciclopèdia Castellera, també poden interessar-te els llibres del Simposi Casteller, la nostra selecció de llibres castellers i una àmplia tria de contes castellers per als infants.

Més idees de Regals Originals