Calendari Vinçon 2023 de paret i sobretaula

El Calendari Vinçon és ideal si busques un regal per a alguna persona molt interessada en el món del disseny o si vols tenir un calendari diferent.

Formats del calendari

Hi ha 2 versions d’aquest calendari: Un de gran format, per penjar a la paret, i un de petit, el típic de sobretaula.

Calendari Vinçon 2023 de paret
Icona d'Amazon

Calendari Vinçon 2023 de paret

Calendari de paret Vinçon, amb espiral i ganxo per penjar. Paper de 200 g/m2. Mida: 58×45 cm, pràcticament com un DIN-A2.

Calendari Vinçon 2023 de sobretaula
Icona d'Amazon

Calendari Vinçon 2023 de sobretaula

Calendari de sobretaula Vinçon, enquadernat amb espiral. Paper de 200 g/m2. Mida: 15,5×12 cm.

Descripció dels calendaris Vinçon

El tret més distintiu d’aquest icònic calendari és la seva simplicitat, America Sanchez el va dissenyar amb la idea de treure tot el que és superflu en un calendari, per destacar-hi només el que és essencial.

Una altra de les seves característiques principals és la gran qualitat del paper amb què està elaborat. A diferència de la majoria de calendaris, que són d’un paper molt prim, els calendaris de Vinçon es fan amb paper de 200 grams per metre quadrat. Així, gràcies a aquest paper, s’hi pot escriure amb qualsevol bolígraf, retolador, llapis…

America Sanchez va preveure que la gent guixaria els fulls del calendari, per escriure-hi, a manera d’agenda, fent-hi dibuixos, encerclant o subratllant els números… Per aquest motiu, era important fer un calendari molt net i amb un molt bon paper, perquè la gent se’l pogués fer seu.

Una altra peculiaritat dels calendaris Vinçon és que són universals, ja que no inclouen cap mena de text a les fulles de cada mes, només hi ha elements numèrics. En aquest sentit, un altre factor que el fa internacional és que només marca els diumenges de color vermell i inclou un full amb adhesius rodons vermells per tal que cadascú se’l pugui personalitzar amb els festius de la seva població, territori o país.

El Calendari Vinçon, com molts altres calendaris, també inclou un full amb tot el calendari de l’any següent. Per exemple: el calendari de l’any 2023, afegeix un full amb tot el calendari de l’any 2024. A més, en aquesta última pàgina també s’hi inclou una breu explicació en català, castellà i anglès sobre la història d’aquest calendari.

Avantatges i inconvenients

  • Paper d’altíssima qualitat, amb un gramatge de 200 g/m2.
  • Edició internacional, sense text, només amb elements numèrics.
  • Només marca els diumenges de color vermell.
  • Inclou un full amb adhesius vermells, per a personalitzar els festius locals.
  • Disponible en 2 formats, de paret o sobretaula.
  • El preu d’aquests calendaris no és precisament barat, però tenint en compte les seves dimensions, qualitat i disseny, té el preu que li correspon.
  • Edició limitada: No s’edita en grans quantitats, factor que li dona una certa exclusivitat.
  • No és fàcil de trobar a qualsevol botiga, però has arribat al lloc adequat.

Compra el calendari Vinçon

Calendari Vinçon 2023 de paret
Icona d'Amazon

Calendari Vinçon 2023 de paret

Calendari de paret Vinçon, enquadernat amb espiral i ganxo per penjar. Paper de 200 g/m2. Mida 58×45 cm.


Calendari Vinçon 2023 de sobretaula
Icona d'Amazon

Calendari Vinçon 2023 de sobretaula

Calendari de sobretaula Vinçon, enquadernat amb espiral. Paper de 200 g/m2. Mida: 15,5×12 cm.


Història del calendari Vinçon

Aquest calendari va ser dissenyat per America Sanchez l’any 1975, per a la desapareguda botiga Vinçon (1941-2015) del Passeig de Gràcia de Barcelona. Amb el pas del temps aquest calendari s’ha convertit en una icona del disseny, un objecte de culte i una autèntica peça de col·leccionisme.

Aquest calendari s’ha editat de manera ininterrompuda des de 1975, quan la botiga Vinçon va crear el seu propi calendari amb el disseny d’America Sanchez. Quan va tancar la botiga l’any 2015, la família propietària de la botiga va continuar editant-lo i, des del 2020, se n’encarrega l’empresa Octàgon Design.

La Botiga Vinçon

L’origen de Vinçon es remunta a l’any 1934, com una empresa dedicada a la importació i venda al major de porcellana txecoslovaca, fundada per l’alemany Hugo Vinçon i el seu cunyat Enrique Levi, al carrer del Rosselló de Barcelona.

El 1941 ja es van traslladar al local del Passeig de Gràcia 96, al costat de la Pedrera, local que mantindrien fins al tancament de la botiga, l’any 2015. El nom amb el qual van obrir aquesta la botiga va ser “Regalos Hugo Vinçon”, on van començar venent objectes de porcellana i de cristall. Més tard s’anomenaria “Galerias Vinçon” i finalment seria, simplement, VINÇON.

Cap als anys seixanta van fer una aposta per començar a vendre objectes de disseny contemporani per a la llar, especialment els de marca Barcelona, representant un autèntic punt d’inflexió a l’empresa. D’aquesta manera, van anar augmentant la superfície de venda i ampliant els tipus de productes que oferien, com els articles de decoració, disseny, papereria i objectes de regal, o els d’origen oriental, amb el seu espai propi, que anomenarien VinChong.

A banda d’innovar en el tipus de productes que oferien, també van ser transgressors fent els seus aparadors o dissenyant les escenografies on mostraven els productes. Fins al punt que la seva manera de fer, va representar un canvi de tendència, també en altres comerços de Barcelona, convertint-se en un punt de referència per als amants del disseny.

Les fotografies de la Botiga Vinçon les hem trobat a Flickr i a Wikimedia Commons, sota llicències Creative Commons. La fotografia de les façanes de Vinçon i la Pedrera és de Pere López (CC BY-SA 3.0), la imatge de la façana és de Tokyographer (CC BY-SA 2.0), la del neó del balcó és de Jorge Franganillo (CC BY-SA 2.0), la de les portes és de Juanjook Torres González (CC BY-SA 2.0) i la de l’escala és de Sergio Calleja/Life is a trip (CC BY-SA 2.0).

America Sanchez

America Sanchez

America Sanchez és un dissenyador, fotògraf i dibuixant, nascut a Buenos Aires (Argentina) el 29 de maig de 1939. Està establert a Barcelona des de l’any 1965, on ha desenvolupat la seva trajectòria professional. El seu nom real és Juan Carlos Pérez Sánchez, però empra el nom artístic d’America Sanchez, en homenatge a la seva mare.

A la fotografia veiem America Sanchez a la inauguració de l’exposició “America Sanchez. Clàssic, modern, jazz i tropical” (galeria de fotos a Flickr), que va estar oberta entre el 23 d’octubre del 2019 i el 29 de febrer del 2020, en homenatge a la seva trajectòria, al Palau Robert. La fotografia està extreta del Flickr del Palau Robert, que la van publicar sota una llicència Creative Commons BY-SA 2.0.

Calendari Vinçon a Amazon

Calendari Vinçon 2023 de paret
Icona d'Amazon

Calendari Vinçon 2023 de paret

Calendari de paret Vinçon, enquadernat amb espiral i ganxo per penjar. Paper de 200 g/m2. Mida 58×45 cm.


Calendari Vinçon 2023 de sobretaula
Icona d'Amazon

Calendari Vinçon 2023 de sobretaula

Calendari de sobretaula Vinçon, enquadernat amb espiral. Paper de 200 g/m2. Mida: 15,5×12 cm.


Valoració
product image
La nostra valoració
1star1star1star1star1star
Valoració dels usuaris
5 based on 4 votes
Marca
Vinçon
Producte
Calendari Vinçon de paret o sobretaula