Els 12 millors Llibres Feministes!

Els llibres feministes sĂłn una molt bona manera d’aprendre mĂ©s sobre el moviment feminista i de refermar les conviccions per seguir empoderant-se.

Llibres d’escriptores feministes catalanes

Comencem aquesta selecciĂł de llibres de temĂ tica feminista amb llibres escrits per escriptores feministes catalanes.

Llibre "Curs de feminisme per microones" de Natza Farré

“Curs de feminisme per microones” de Natza FarrĂ©

Llibre de la periodista i escriptora Natza Farré en el que fa un cop sobre la taula per reforçar el paper del feminisme en la nostra societat. Sense embuts, sense mitges tintes, sense por. Amb humor. Publicat el març del 2021 per Ara Llibres. 168 pàgines.

Llibre "Escrivim el futur amb tinta lila" de Carme Forcadell

“Escrivim el futur amb tinta lila” de Carme Forcadell

L’expresidenta del Parlament de Catalunya i de l’ANC, Carme Forcadell, parla de la seva experiĂšncia com a presa polĂ­tica, i ho fa contant la histĂČria del bolĂ­graf de tinta lila, un bolĂ­graf que s’ha convertit en un sĂ­mbol feminista. Publicat el març del 2021 per Destino. 144 pĂ gines.

Llibre "100 grans dones de la histĂČria" de Maria Àngels CabrĂ© Castells

“100 grans dones de la histĂČria” de M. Àngels CabrĂ©

Aquest llibre de Maria Àngels CabrĂ© Castells recull les vides de 100 grans dones que han fet de la HistĂČria un lloc una mica mĂ©s femenĂ­ del que el patriarcat hauria volgut. Dones de la polĂ­tica, la mĂșsica, la ciĂšncia, el cinema
 Publicat el març del 2021 per CossetĂ nia. 216 pĂ gines.

Llibre "El llarg viatge de les dones" de M. Àngels CabrĂ©

“El llarg viatge de les dones. Feminisme a Catalunya” de M. Àngels CabrĂ©

L’escriptora M. Àngels CabrĂ© fa un recull de 50 textos de mĂ©s de 30 dones que, des de finals del segle XIX i al llarg del segle XX, van apuntalar amb un posicionament contundent el feminisme a Catalunya. Publicat el febrer del 2020 per Edicions 62. 304 pĂ gines.

Llibre "Som iguals o no?" de Cristina Genebat

“Som iguals o no? Interpretant el feminisme” de Cristina Genebat

L’actriu i traductora Cristina Genebat va escriure el llibre arran del seu embarĂ s, que li va fer sentir que no som iguals. PerquĂš, si el futur Ă©s de les dones, sobretot ho serĂ  de les dones empĂ tiques i solidĂ ries. Publicat el febrer del 2020 per Rosa dels Vents. 208 pĂ gines.

Llibre "Soc feminista i no ho sabia" d'Ariadna Oltra

“Soc feminista i no ho sabia” d’Ariadna Oltra

La periodista Ariadna Oltra escriu aquest llibre arran del naixement del seu segon fill, quan es replanteja el paper, els drets i les obligacions de les dones en la societat actual. Fa un recull de reflexions d’una dona que creia que podia fer (quasi) el mateix que un home. Publicat el febrer del 2019 per Rosa dels Vents. 160 pĂ gines.

Llibre "I tu, ets feminista?" de Gemma Celestino

“I tu, ets feminista?” de Gemma Celestino

Aquest llibre de Gemma Celestino Ă©s sobre feminisme i filosofia, perquĂš hi ha coses que ens semblen inofensives, perĂČ no ho sĂłn i haurĂ­em de reflexionar-hi per a aconseguir una vida mĂ©s satisfactĂČria per a tots. PerquĂš el feminisme no Ă©s nomĂ©s per a dones. Publicat el febrer del 2019 per Bromera. 240 pĂ gines.

Llibre: "Feminisme de Butxaca: Kit de supervivĂšncia" de Bel Olid

“Feminisme de Butxaca: Kit de supervivĂšncia” de Bel Olid

Avui dia el feminisme Ă©s mĂ©s viu i necessari que mai perquĂš la discriminaciĂł cap a les dones s’ha tornat mĂ©s subtil i difĂ­cil de detectar. L’escriptora Bel Olid s’hi enfronta exposant els conceptes clau de la lluita feminista. Publicat el març del 2017 per Angle Editorial. 128 pĂ gines.

Llibres feministes traduĂŻts al catalĂ 

Tria d’alguns dels llibres sobre feminisme mĂ©s importants del mĂłn, traduĂŻts al catalĂ .

Llibre "Problemes de gĂšnere" de Judith Butler

“Problemes de gĂšnere” de Judith Butler

Aquest llibre de Judith Butler (traduĂŻt al catalĂ  per Bel Olid), ha esdevingut una obra de referĂšncia ineludible per al moviment feminista. Poques obres de pensament han estat tan llegides, seguides i debatudes com aquesta en els darrers cinquanta anys. Publicat el maig de 2021 per Angle Editorial. 336 pĂ gines.

Llibre "Feminisme per al 99%" de Nancy Fraser, Tithi Bhattacharya i Cinzia Arruzza

“Feminisme per al 99%” de Nancy Fraser, Tithi Bhattacharya i Cinzia Arruzza

Aquest manifest feminista ens arriba de tres de les principals organitzadores de la vaga feminista als EUA, Nancy Fraser, Tithi Bhattacharya i Cinzia Arruzza (traduït per Anna Llisterri). Publicat el març de 2019 per Tigre de Paper. 112 pàgines.

Llibre "Tothom hauria de ser feminista" de Chimamanda Ngozi Adichie

“Tothom hauria de ser feminista” de Chimamanda Ngozi Adichie

Aquest llibre recull el discurs de Chimamanda Ngozi Adichie a TEDxTalk sobre el significat de ser feminista al segle XXI. Un text breu que té el poder que tenen els grans assajos per canviar la societat. Publicat el març del 2018 per Fanbooks. 64 pàgines.

Llibre "Estimada Ijeawele: Manifest feminista en quinze consells" de Chimamanda Ngozi Adichie

“Estimada Ijeawele: Manifest feminista en quinze consells” de Chimamanda Ngozi Adichie

El llibre reprodueix una carta que Chimamanda Ngozi Adichie va escriure a la seva amiga Ijeawele, després que li demanés consell per educar la seva filla com a feminista. Publicat el març del 2018 per Fanbooks. 64 pàgines.

MĂ©s idees de Regals Originals