La millor Roba Castellera!

Castellers enfaixant-se
Castellers enfaixant-se | Foto de l’usuari stvcr (extreta de Flickr, sota una llicĂšncia CC BY-SA 2.0)

La roba castellera tradicional consta de pantalons blancs, mocador vermell amb pics blancs, faixa negra de cotĂł i la camisa del color caracterĂ­stic de cada colla castellera.

Les peces de vestimenta castellera, com la faixa o els mocadors, generalment es poden comprar a travĂ©s d’empreses o botigues especialitzades en roba per a colles de cultura popular i vestits tradicionals.

Algunes d’aquestes empreses venen els seus productes a travĂ©s d’Amazon i aquĂ­ en fem un recull per si en voleu comprar.

Mocadors castellers

Els mocadors castellers són una peça de roba triangular de color vermell amb pics blancs. Es poden portar de diverses maneres, amb diferents funcions: Al cap per protegir-se del sol o recollint el cabell per evitar estrebades. Per protegir-se els canells. A la cintura, a sobre de la faixa, per evitar que es deslligui la faixa i per facilitar la pujada dels castellers. O a la cama, també per ajudar que la canalla pugui pujar més fàcilment.

Mocador casteller
Icona d'Amazon

Mocador Casteller

TĂ­pic mocador casteller, vermell amb punts blancs, adequat per posar al cap, al canell, a la cintura o a la cama. Mida: 100 x 70 x 70 cm.

Mocador casteller gran
Icona d'Amazon

Mocador Casteller

TĂ­pic mocador casteller, vermell amb pics blancs, idoni per dur al cap, al canell, a la cintura o a la cama. Mida: 130 x 100 x 100 cm.

Buff casteller
Icona d'Amazon

Buff Casteller

Buff o mocador tubular de 50 cm de llarg, fet de microfibra de poliĂšster, amb l’estampat vermell amb punts blancs, tĂ­pic dels mocadors castellers.

Faixes castelleres

La faixa castellera Ă©s una peça de roba imprescindible de la vestimenta dels castellers i castelleres. Les faixes tenen, fonamentalment, una funciĂł de protecciĂł de l’esquena, per aixĂČ Ă©s important escollir-la amb la llargada i l’ample adequats a les caracterĂ­stiques fĂ­siques de cadascĂș. En el cas dels castells, la faixa ha de ser de color negre.

Faixa castellera negra
Icona d'Amazon

Faixa Castellera

Faixa negra de cotĂł. Disponible en 11 talles diferents, des d’1,5 m de llarg x 12 cm d’ample, fins a 4 m de llarg per 32 cm d’ample.


Faixa castellera negra
Icona d'Amazon

Faixa Castellera

Faixa negra de cotĂł. Disponible en 6 talles diferents, des de 2 m de llarg x 20 cm d’ample, fins a 3,5 m de llarg per 32 cm d’ample.


Calçat casteller

No hi ha un calçat tradicional per fer castells, tot i que el mĂ©s tĂ­pic seria fer servir algun tipus d’espardenya. El mĂ©s important Ă©s que sigui un calçat cĂČmode, perquĂš les diades castelleres acostumen a durar unes quantes hores i sovint es fan cercaviles, per aixĂČ Ă©s habitual que molts castellers portin calçat esportiu.

TambĂ© Ă©s important que el calçat sigui fĂ cil de treure i de posar, especialment per als castellers i castelleres que pugen als castells, que fins i tot se’ls pot veure amb algun tipus de xancleta. Molts castellers aprofiten a portar el calçat a joc amb el color de la camisa de la seva colla.

Espardenya blau marĂ­ sense vetes
Icona d'Amazon

Espardenyes blau marĂ­ sense vetes

Espardenyes amb sola d’espart i tela de color blau marĂ­. Sense vetes, ideals per treure-se-les fĂ cilment per pujar al castell.

Espardenyes de 7 vetes negres
Icona d'Amazon

Espardenyes de 7 vetes negres, vermelles o blaves

Espardenyes tradicionals de 7 vetes, disponibles de color negre, vermell o blau, amb talles de la 18 a la 47.

Espardenyes de vetes liles
Icona d'Amazon

Espardenyes de vetes liles amb sola de goma

Espardenyes amb sola de goma i vetes liles, també disponibles en altres colors, amb talles de la 30 a la 46.

Xancletes de color taronja Havaianas
Icona d'Amazon

Xancletes de color taronja Havaianas

Xancletes de cautxĂș de color taronja de la marca Havaianas. Disponibles en 18 colors i talles de la 23 a la 48.

Pantalons castellers

Els pantalons per a fer castells es poden comprar a qualsevol botiga de roba, Ă©s imprescindible que siguin de color blanc i molt recomanable que siguin cĂČmodes o elĂ stics (que permetin moure’s amb agilitat) i que siguin resistents, per evitar que s’estripin amb massa facilitat.

Camises castelleres

Les camises castelleres no es poden comprar a qualsevol botiga, s’han d’obtenir a travĂ©s dels canals establerts per cada colla, segons la seva normativa interna.

MĂ©s Productes Castellers

Altres idees de Regals Originals