Catalanitza’t l’Scrabble!

Els primers mesos de l’any 2022 l’Scrabble en catal√† va comen√ßar a esgotar-se a les principals botigues f√≠siques i en l√≠nia, i actualment √©s molt dif√≠cil comprar-ne un de nou.

Adhesius per catalanitzar l’Scrabble

Catalanitza't l'Scrabble castellà!

Per oferir una soluci√≥ per poder seguir jugant a l’Scrabble en catal√†, des de Regals Originals hem dissenyat uns adhesius per enganxar-los a les fitxes de l’Scrabble en castell√† i aix√≠ convertir-lo en un Scrabble en catal√†.

Hem analitzat les difer√®ncies en la distribuci√≥ i puntuaci√≥ de les fitxes entre les edicions en castell√† i catal√† de l’Scrabble, concloent que hi ha 25 fitxes que canvien entre les dues edicions.

Instruccions per a catalanitzar l’Scrabble en castell√†

Partint de l’edici√≥ en castell√† de l’Scrabble, aprofitarem les 75 fitxes que hi ha en com√ļ amb l’edici√≥ en catal√†, a les quals no caldr√† fer cap modificaci√≥.

  • El primer pas ser√† triar les 25 fitxes de l’edici√≥ castellana que no s√≥n v√†lides per jugar en catal√†: 4 C, 1 CH, 2 D, 2 G, 2 H, 1 LL, 2 M, 1 √Ď, 4 O, 1 Q, 1 RR, 1 U, 1 X, 1 Y i 1 Z.
  • En segon lloc, retalla cadascuna de les lletres seguint les marques de tall. Recomanem fer-ho amb un c√ļter i un regle, posant-ho a sobre d’una base de tall, per no fer malb√© la taula.
  • Tria si vols que la fitxa de la “Q” inclogui la “U” o no, l’altra no la far√†s servir. Nota: El joc de l’Scrabble en catal√† sempre ha incl√≤s la fitxa de la “Q” sense la “U”, per√≤ a la majoria de campionats i clubs de Scrabble en catal√† hi ha la convenci√≥ de jugar-la com si fos “QU”, de manera que per formar la paraula “QUE” o “QUI” no s’hi ha de posar la fitxa de la “U”, posant simplement “QE” o “QI”, i hem volgut oferir aquesta opci√≥. Hem posat l’adhesiu de la “Q” cap per avall, per cridar l’atenci√≥ sobre aquest fet.
  • Enganxa els adhesius a cada fitxa.

Més idees de Regals Originals